Volkswagen investeert vijf miljard euro per jaar in de ontwikkeling van elektrisch aangedreven auto’s. Toch verwacht het concern dat in 2018 nog maar drie procent van alle verkochte Volkswagens elektrisch zal zijn.

Volkswagen kondigt aan dat het bedrijf miljarden euro’s gaat investeren in de ontwikkeling van elektrische aandrijflijnen. Vanaf dit jaar steekt het merk jaarlijks vijf miljard euro in het project, dat de wereldwijde activiteiten van Volkswagen op dit gebied moet bundelen. 23.000 ingenieurs en medewerkers over de hele wereld houden zich bij Volkswagen bezig met elektrische mobiliteit.

In 2013 wil Volkswagen de eerste elektrische modellen op de weg te hebben. Dat zijn de E-Up! en Golf Blue-e-motion. Eerst zal in 2012 de hybride Jetta verschijnen. Opvallend is dat Volkswagen veel geld investeert in de alternatieve techniek maar dat de autobouwer verwacht dat het aandeel elektrische auto’s bij het concern in 2018 slechts drie procent zal bedragen.

Het grootste probleem is volgens Volkswagen-baas Martin Winterkorn het accupakket. Accu’s zijn te duur, te zwaar, te groot en hebben een te lage capaciteit. Daarom werkt Volkswagen aan een oplossing in het Electronics Research Laboratory (ERL) in Palo Alto, Californië.