Het enorme Ferrari themapark in Abu Dhabi is bijna klaar. Over 99 dagen opent Ferrari de poorten van het opvallende pretpark.

Op 28 oktober vindt de opening plaats van het Ferrari themapark in Abu Dhabi, een van de Verenigde Arabische Emiraten. Het 200.000 vierkante meter grote complex, dat wordt gekenmerkt door een opvallende rode overkapping, herbergt meer dan twintig attracties. Ferrari geeft alvast een preview van wat we kunnen verwachten.

De meest opvallende attractie is Formula Rosso, met een topsnelheid van 240 km/u de snelste achtbaan ter wereld. In de ‘V12’ reis je door het hart van een Ferrari twaalfcilinder en op de nagebouwde Paddock kun je een Formule race van achter de schermen beleven.

De meest in het oog springende attractie is G-Force. Deze lanceerinstallatie laat je de G-krachten van een F1-auto voelen. Gezeten op Ferrari Enzo-stoelen worden de ‘passagiers’ door het dak naar buiten gelanceerd. In de Junior GT leren kinderen in nagebootste auto’s racen en kunnen ze het tegen elkaar opnemen op een mini circuit. De Fiorano GT Challenge is een race tussen twee achtbaankarretjes.

Verder zijn er tal van virtuele attracties, zoals een reis door de jungle of de Ferrari-fabriek. Ook kun je met een oude Ferrari langs diverse nagebouwde Italiaanse landschappen en gebouwen rijden op een terrein van 6.300 m2. Voor de echte liefhebber is de Galleria misschien nog wel het meest interessant: een verzameling échte Ferrari’s – de grootste buiten Maranello.