Mercedes A-Klasse

Mercedes’ sportdivisie AMG gaat een sportieve variant ontwikkelen van de volgende generatie A-Klasse. Het merk treedt daarmee in de voetsporen van BMW en Audi.

De volgende generatie A-Klasse krijgt een AMG-variant. De populariteit van compacte modellen neemt toe en daarmee ook die van potente hatchbacks. Concurrent BMW werkt op dit moment aan een 1-serie M en Audi heeft al jaren de S3 in het assortiment.

Onder de motorkap van de A-Klasse AMG komt een geblazen viercilinder te liggen. Of dat de 1.8 turbo uit de C- en E-Klasse wordt of een nieuwe, grotere krachtbron is nog niet bekend. Het vermogen zal zo rond de 270 pk liggen. Zeker is dat de auto vierwielaandrijving krijgt maar dan met software die is zo is afgesteld dat de AMG het karakter van een achterwielaandrijver heeft.

De nieuwe AMG-baas Ola Källenius legt aan het Britse tijdschrift Autocar uit waarom Mercedes met een ‘hot hatch’ komt: “Dit markeert het begin van een nieuwe richting voor Mercedes en AMG. We willen nieuwe, jongere en meer dynamische consumenten aanspreken.” De nieuwe A-Klasse komt pas in 2012 dus een AMG-uitvoering verwachten we niet voor 2013 op de markt.