Volkswagen plakt de neus van de Golf op zo’n beetje alle modellen en deze keer is de Caddy Combi aan de beurt. De ‘ludospace’ krijgt daarnaast een flinke motorenupdate.

Volkswagen geeft de bestelauto Caddy en ludospace Caddy Combi een herkenbare make-over. Het bekende familiegezicht wordt op de Caddy geschroefd en daarmee loopt de auto weer in de pas met de rest van het gamma.

Ook het interieur van de Caddy is aangepakt. Volkswagen monteert een nieuw stuur en een nieuw instrumentarium. De vernieuwde bedieningselementen op de middenconsole maken het geheel af. De achterbank is voortaan uitneembaar waardoor de laadruimte is te vergroten naar 3.030 liter. Optioneel levert Volkswagen vanaf nu ook een derde zitrij, die eveneens te verwijderen is.

Onder de motorkap vindt een flinke update plaats. Alle oude pompverstuiverdiesels maken plaats voor vier commonrail-blokken. Er is keuze uit een diesel met 75, 102, 110 of 140 pk. Voor het eerst levert Volkswagen een zeventraps DSG-automaat op de Caddy, in combinatie met de 110 pk sterke TDI. De 1.2 TSI benzinemotor met naar keuze 86 of 105 pk vervangt de huidige 1.4- en 1.6-motor. De 2,0 liter EcoFuel, die op aardgas loopt, blijft in het assortiment. De vernieuwde Caddy Combi komt begin oktober naar Nederland. Prijzen zijn nog niet bekend.