Het Amerikaanse Iconic Motors doet samen met AC Cars een poging om de Cobra opnieuw tot leven te wekken. Deze keer niet met een kopie van het originele ontwerp maar met een moderne interpretatie daarvan.

De Iconic AC Roadster is een initiatief van het Amerikaanse Iconic Motors maar draagt het beroemde AC-logo. Van het eens zo roemruchte merk is tegenwoordig niets meer over, hoewel AC vorig jaar nog een nieuwe versie van de Cobra aankondigde. En daar bleef het bij want we hebben er nooit meer iets van gehoord.

De Iconic AC wordt aangeprezen als ‘de Cobra van nu’. Technisch heeft auto geen enkele overeenkomst met de originele AC Cobra maar het ontwerp doet dat wel vermoeden. De koets is opgetrokken uit lichte materialen als aluminium en koolstofvezel waardoor de auto slechts 1.088 kilogram weegt.

Voor aandrijving zorgt een ongeblazen V8-motor met een cilinderinhoud van 6,8 liter. Dit indrukwekkende blok produceert 825 pk en 900 Nm koppel. Het maximale vermogen komt pas bij 7.600 tpm vrij. Een sprintje 0 naar 96 km/u (0 tot 60 mph) zou minder dan 3 seconden duren en de topsnelheid bedraagt 321 km/u. Het lijkt erop dat de auto in eerste instantie is bedoeld voor de Amerikaanse markt maar mocht de Iconic AC een succes worden dan komt ‘ie wellicht ook naar Europa.