Verkeer snelweg

Poolse weggebruikers veroorzaken steeds vaker ongelukken op de Nederlandse wegen. In veel gevallen is er drank in het spel, zo blijkt uit cijfers van de politie.

De toename van het aantal Poolse weggebruikers dat een ongeluk veroorzaakt is vorig jaar gestegen met 18,5 procent, zo blijkt uit cijfers van de politie in handen van het dagblad AD. In een op de zes gevallen is er drank in het spel.

Veel Poolse weggebruikers kennen de Nederlandse verkeersregels niet, vertonen roekeloos rijgedrag en kruipen met drank op achter het stuur. Vorige week nog probeerde een Poolse weggebruiker in Uitgeest over het treinspoor naar Alkmaar te rijden met zijn auto. Hij veroorzaakte daarmee een flinke chaos.

Veilig Verkeer Nederland maakt zich zorgen over de toenemende overlast van Poolse weggebruikers. Dat Polen vaker dronken achter het stuur zitten komt soms ook door de slechte omstandigheden waarin ze zich bevinden. Als de huisvesting, arbeidsomstandigehden of begeleiding slecht is grijpen ze eerder naar de fles.