Mini Countryman WRC

Mini gaat deelnemen aan het Wereldkampioenschap Rally (WRC) vanaf 2012. Volgend jaar rijdt het nieuwe team al enkele races mee.

Mini stapt in de rallywereld. In 2012 wil het merk zijn eerste volledige seizoen gaan draaien maar volgend jaar al staan de Mini’s aan de start van enkele races. Mini is geen onbekende op de rallycircuits, in de jaren ’60 nam het Britse merk enkele jaren deel aan het kampioenschap.

Mini verschijnt aan de start met een door de Engelse racespecialist Prodrive geprepareerde Countryman. Onder de motorkap schuilt een 1.6 turbomotor, in de basis hetzelfde blok als het team van Citroën vanaf volgend jaar gaat gebruiken in de DS3 Rally.

De komst van Mini is een aanwinst voor het WRC, dat vorig jaar de fabrieksteams van Subaru en Suzuki zag vertrekken. Nu zijn alleen Citroën en Ford nog actief en wat klantenteams die eveneens racen in auto’s van deze twee merken. Citroën domineert al jaren het kampioenschap met de Xsara en de C4. De Countryman komt ook beschikbaar voor andere geïnteresseerde teams.