Chevrolet Volt

Chevrolet brengt de Volt pas begin 2011 op de Nederlandse markt. In de Verenigde Staten opent het merk vandaag de orderboeken voor de elektrisch aangedreven auto.

Het is inmiddels bijna twee jaar geleden dat Chevrolet de productieversie van de Volt onthulde. Nu pas kunnen de eerste geïnteresseerden in Verenigde Staten naar de Chevrolet-dealer om een order te plaatsen. In eerste instantie kan dat in zes staten en de hoofdstad, de rest van het land volgt snel.

De gelukkige kopers krijgen voor het einde van het jaar hun Volt afgeleverd. Ze moeten een bedrag van 41.000 dollar op tafel leggen. Dat is in de V.S. twee keer zoveel als de Honda Insight kost. De prijs exclusief belastingen bedraagt omgerekend 25.700 euro. Na de V.S. brengt Chevrolet de Volt in Europa en China op de markt maar dan wijst de kalender alweer 2011 aan.

Chevrolet rechtvaardigt de hoge prijs op zijn eigen manier. Het is de eerste elektrische auto met generator voor de accu’s die op de Amerikaanse markt wordt gebracht. “De Chevrolet Volt wordt de beste auto in zijn klasse, omdat hij zelf een klasse apart is”, zegt Joel Ewanick, Vice President U.S. Marketing van General Motors. “Geen enkele autofabrikant biedt een elektrische auto aan die je iedere dag gewoon kunt gebruiken en die je wanneer je maar wilt overal brengt.”