Autostrada A1

Het Italiaanse parlement heeft definitief ingestemd met een wijziging in de verkeerswet. Op bepaalde trajecten wordt de maximum toegestane snelheid verhoogd van 130 naar 150 km/u.

Italië verhoogt de maximum toegestane snelheid op de ‘Autostrada’ van 130 naar 150 km/u. De verhoging geldt alleen voor bepaalde trajecten. De snelweg moet minimaal driebaans zijn en weinig bochten hebben. Bovendien geldt de verhoging alleen bij goed zicht en als het niet te druk is.

De nieuwe maximum snelheid gaat dus alleen in bij bepaalde omstandigheden en wordt dan met matrixborden boven de weg weergegeven. Vooral in de Povlakte, in het noorden van Italië, zijn er trajecten waar de versoepeling gaat gelden.

Naast het verhogen van de maximum snelheid scherpt de overheid de regels rondom alcohol in het verkeer aan. Bestuurders onder de 21 mogen geen slok alcohol meer drinken voordat ze in de auto stappen. Datzelfde geldt voor alle leeftijdscategorieën in de eerste drie jaar na het behalen van het rijbewijs en voor taxi-, bus- en vrachtwagenchauffeurs. De verkoop van alcoholische dranken langs de weg wordt aan banden gelegd.