Race op circuit Zandvoort

Update:Inmiddels is bekend geworden dat het om een particulier gaat die enkele raceronden maakte in een Formule Ford raceauto. Volgens de politie Kennemerland botsten twee auto’s op elkaar waardoor de auto van het slachtoffer in de vangrail belandde en in brand vloog.

Op circuit Zandvoort heeft een dodelijk ongeval plaatsgevonden. Donderdagmiddag vloog een auto door nog onbekende oorzaak in brand.

Een tragisch ongeval heeft op circuit Zandvoort aan een bestuurder het leven gekost. De auto stond in de Rob Slotemakersbocht, aan de noordkant van het circuit, stil nadat de auto vlam vatte en uitbrandde. De bestuurder kwam niet meer op tijd weg.

De aangesnelde ambulance en traumahelikopter kwamen te laat. Er is verder nog weinig bekend over het ongeluk, bijvoorbeeld of er meerdere auto’s bij betrokken zijn. Ook is niet bekend of het om een professionele coureur of een amateur gaat. De politie heeft het circuit afgesloten voor nader onderzoek.

Het gebeurt niet vaak dat er ongevallen met dodelijke afloop plaatsvinden op Zandvoort. De laatste keer was in 1991 in een Formule Ford-race. Dat uitgerekend vandaag een ongeval plaatsvindt is wrang toeval. Vandaag is het precies 37 jaar geleden dat de Britse Formule 1-coureur Roger Williamson omkwam op Zandvoort.