De Hyundai i30 is al weer drie jaar op de markt en dus is het tijd voor een facelift. Hyundai geeft z’n compacte hatchback een nieuwe neus en een start/stop-systeem.

De eerste informatie die Hyundai verstrekt over de vernieuwde i30 is summier maar de veranderingen zijn duidelijk zichtbaar. We zien een nieuwe grille met eronder een nieuwe bumper met daarin plaats voor een trapeziumvormige luchtinlaat – een beetje zoals Ford ook heeft.

Ook de koplampen zijn aangepast en nu voorzien van dagrijverlichting. Aan de achterkant blijft alles zo’n beetje bij het oude, het merk monteert alleen een nieuwe bumper. Verder is de vernieuwde i30 herkenbaar aan de knipperlichten in de buitenspiegels.

Technisch verandert er niet veel, de nieuwe 1.6 turbomotor komt vooralsnog niet in de i30. Wel poogt Hyundai de motoren zuiniger en schoner te maken door de montage van een start/stop-systeem. Ook prettig: de fabrieksgarantie op de i30 wordt uitgebreid naar vijf jaar. De vernieuwde i30 staat dit najaar in de showroom, prijzen zijn nog niet bekend.