24 tot en met 30 juli 2010.
Met de komst van de A7 Sportback dicht Audi het gat tussen de A6 en de A8. Helaas moeten de Nederlandse consumenten nog een tijdje wachten op twee belangrijke elektrische modellen.

Audi introduceert de A7
Tussen de A6 en A8 heeft Audi ruimte gevonden voor nóg een model: de A7 Sportback. De praktische vijfdeurs coupé, waarvan eerder al foto’s lekten, heeft een vanafprijs van 64.800 euro.

Model updates
De compacte hatchback Hyundai i30 heeft een nieuwe neus en daarnaast een start/stop-systeem gekregen. De Jeep Wrangler krijgt pas volgend jaar een update. Het interieur is echter al op de gevoelige plaat vastgelegd.

Introductie elektrische auto’s
Helaas, de eerste ‘normale’ elektrische auto, de Nissan Leaf, komt pas halverwege 2011 naar Nederland. Ook op de Chevrolet Volt, met grote actieradius, moeten we nog tot 2011 wachten. Klanten elders krijgen voorrang.

Groen licht
Er komt een productieversie van de BMW Concept Gran Coupé. In 2012 moet de auto op de markt komen. Nu voldoende koopcontracten ondertekend zijn gaat ook de Porsche 918 Spyder in ontwikkeling. Mazda brengt in 2013 een opvolger voor de RX-8 sportcoupé uit. Toyota heeft opdracht gegeven om een herkenbaar ‘familiegezicht’ te ontwerpen.

Overige highlights:

Video tips:

Column:

Meer autonieuws?
Bekijk het volledige nieuwsoverzicht op Autokopen.nl.