Jaguar X-Type

Het nieuwe vijfjarenplan voor Jaguar is klaar. Het Britse merk onder Indiase vlag introduceert de komende tijd drie nieuwe modellen en moet weer innovatief worden.

Jaguar wil weer een innovatief merk worden. Dat is een van de speerpunten in het vijfjarenplan van het Britse merk. Topman Carl-Peter Forster doet in het Engelse tijdschrift AutoExpress alvast een boekje open over de plannen van Jaguar voor de komende jaren.

De Britten plannen drie nieuwe modellen. Jaguar gaat het opnieuw proberen in het segment van de BMW 3-serie en Mercedes C-Klasse. De X-Type heeft nooit potten kunnen breken en werd begin dit jaar stilletjes uit het assortiment gehaald in Nederland. De auto heeft nooit het Ford-imago – de X-Type was gebaseerd op de Ford Mondeo – van zich af kunnen schudden.

Het leukste nieuws voor Jaguar-liefhebbers is dat het merk werkt aan een echte sportauto. Er wordt al jaren over gespeculeerd maar moederbedrijf Tata heeft nu groen licht en het benodigde ontwikkelingsbudget gegeven. De derde nieuwe Jaguar is een Estate op basis van de XF.