Opel Astra driedeurs

Een prototype van de driedeurs Opel Astra is gespot in de buurt van een fabriek in Engeland. Net als bij de huidige GTC wijkt het ontwerp behoorlijk af van de vijfdeurs Astra.

Als oud vuil staat een prototype van de nieuwe driedeurs Opel Astra tussen andere oude testmodellen. Een fotograaf van het Britse tijdschrift AutoExpress legde de coupé op de gevoelige plaat vast. De foto onthult al vele details van het ontwerp van de coupé, die waarschijnlijk weer de naam GTC krijgt.

Opel geeft de driedeurs een afwijkend ontwerp mee. De grille van de coupé is kleiner dan die van de vijfdeurs maar de luchtinlaten in de bumper zijn juist groter. De panoramaruit keert bij de nieuwe coupé weer terug. Opvallend is de vouw in het koetswerk, die vanaf de deurgreep naar achteren loopt.

De sportieve daklijn die eindigt in een spoiler belooft weinig goeds voor de hoofdruimte achterin. Dat is dan ook van ondergeschikt belang in de GTC, die de concurrentie aangaat met de Volkswagen Scirocco. Opel onthult de coupé op de autosalon van Parijs in oktober. Eerst is nog de beurt aan de Sports Tourer, die deze maand het levenslicht ziet.