Het Centre Pompidou in Parijs was dinsdagavond het toneel voor de onthulling van de nieuwe BMW Art Car. Kunstenaar Jeff Koons tekende voor het opvallende kleurenontwerp van de M3 GT2.

De zeventiende BMW Art Car is door kunstenaar Jeff Koons onthuld in het Parijse Centre Pompidou. Direct na de onthulling signeerde Koon ‘zijn’ nieuwe kunstwerk. Hij voorzag de M3 GT2 van een opvallende kleurenjas. Koon haalde zijn inspiratie uit racewagens, kleuren, snelheid en explosies.

“Deze auto is als het leven, vol kracht en energie”, aldus Koons. De kunstenaar doelt daarmee ook op de 500 pk sterke 4.0 V8 van de M3 GT2. De auto staat over anderhalve week aan de start van de beroemde 24 Uur van Le Mans, met startnummer 79.

De traditie van BMW Art Cars gaat terug tot 1975. Amerikaan Alexander Calder beschilderde in dat jaar de raceauto van de Franse coureur Hervé Poulain. Het initiatief kreeg later navolging van andere kunstenaars en werd zo een BMW-traditie. De laatste Art Car stamt uit 2008 en is van de hand van kunstenaar Olafur Eliasson.