De autoverkopen in Nederland stijgen voor de zesde achtereenvolgende maand. In mei bedroeg de stijging zelfs 20,3 procent ten opzichte van mei 2009.

De stijging van de Nederlandse autoverkopen blijft aanhouden. Voor de zesde maand op rij worden er meer auto’s verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Toch liggen de aantallen nog niet op het niveau van 2008. Afgelopen maand werden er in Nederland 37.105 nieuwe auto’s verkocht, 20,3 procent meer dan in mei 2009.

De stijging van de autoverkopen is relatief. In Nederland wordt de automarkt behoorlijk ontwricht door de belastingvoordelen op ‘schone’ auto’s. De hele top 5 van best verkochte auto’s bestaat uit modellen in laagste CO2-klasse, die recht geeft op vrijstelling van wegenbelasting. De Peugeot 107 was in mei het meest in trek, gevolgd door Volkswagen Polo en Fiat Panda. De Toyota Aygo en Citroën C1 maken de top 5 vol.

De Renault Megane doet het opvallend goed met een dertiende plaats en ook de Volkswagen Passat kan nog altijd op veel belangstelling rekenen, getuige de vijftiende plaats in de verkooplijst. De vraag naar de Honda Civic lijkt daarentegen een beetje op te drogen. De beste verkochte merken in mei zijn Peugeot, Volkswagen, Ford, Toyota en Opel. Dat laatste merk profiteert van een oplevende vraag naar de Corsa.