Testinstituut EuroNCAP heeft drie nieuwe modellen tegen de muur gezet. De Alfa Romeo Giulietta en BMW 5-serie scoren de maximale vijf sterren, de Mazda CX7 komt niet verder dan vier.

De Alfa Romeo Giulietta, BMW 5-serie en Mazda CX7 zijn door EuroNCAP getest op botsveiligheid. De Giulietta scoorde van de drie modellen het hoogst (97 procent) op inzittendenbescherming. Met die score is de Alfa de veiligste auto in het C-segment. De whiplashtest doorstond de Italiaan glansrijk, alleen de bescherming voor voetgangers kan iets beter. De auto scoorde hiervoor ‘slechts’ 63 procent.

Dat laatste heeft BMW beter voor elkaar, de 5-serie weet een score van 78 procent te halen. De inzittendenveiligheid wordt door EuroNCAP als zeer goed beoordeeld (95 procent score). Ook de kindveiligheid is net als bij de Giulietta prima voor elkaar. De 5-serie scoort goed bij de whiplashtest.

Tegenvaller in de nieuwste crashtest is de Mazda CX7. De auto scoort lager dan de Alfa Romeo en BMW op de onderdelen inzittenden- en kinderbescherming maar laat vooral punten liggen op het gebied van voetgangersveiligheid. Bovendien is de kans op een whiplash bij de Mazda zeer groot.