James Bond in Goldfinger

Altijd al een auto met machinegweren achter de koplampen willen hebben? Grijp dan nu je kans, de Aston Martin DB5 van James Bond staat te koop.

De originele James Bond-auto uit 1964 wordt binnenkort geveild in de Verenigde Staten. De Aston Martin DB5 is gebruikt bij de opnames van de films Goldfinger en Thunderball uit de jaren ’60, toen Sean Connery nog de rol van 007 vertolkte.

De auto is voorzien van allerlei handige Bond-speeltjes. Achter de kamplampen schuilen nepmachinegeweren en de kentekenplaten zijn om te draaien. Ook kun je een bed van spijkers of olie achterlaten op de weg of een rookgordijn optrekken. Of wat dacht je van een kogelvrij schild voor de achterruit? Al deze functies, waarvan niet gegarandeerd is dat ze allemaal écht werken, zijn te bedienen met knoppen op de middentunnel.

De auto is nu nog in handen van de Amerikaanse radiogoeroe Jerry Lee. Hij kocht de auto in 1969 voor slechts 12.000 dollar. De te verwachten opbrengst bedraagt nu vijf miljoen dollar en komt ten goede aan een stichting die door Lee wordt beheerd.