Mercury Milan

Het Amerikaanse automerk Mercury houdt eind 2010 op te bestaan. Moederbedrijf Ford trekt de stekker eruit vanwege tegenvallende verkoopresultaten en te weinig onderscheidend merkvermogen.

Vorige week deden de geruchten al de ronde in de Amerikaanse media maar nu is het officieel: Mercury houdt op te bestaan. Het Amerikaanse merk, dat in 1937 door Edsel Ford werd opgericht, stopt in het vierde kwartaal van dit jaar met de productie van modellen.

Mercury heeft ruim 1.700 dealers in de Verenigde Staten maar daar zit geen enkele unieke merkdealer bij. Ford verwacht dat de financiële de schade bij de verkooppunten mee zal vallen maar desondanks sprak de voorzitter van de dealervereniging van een ‘droevige dag’. Ford belooft dat dealers die onlangs hebben geïnvesteerd in Mercury worden gecompenseerd.

Op het hoofdkantoor vallen geen ontslagen. Alle medewerkers van Mercury worden ondergebracht bij Lincoln, het enige overgebleven merk in de Ford-stal naast Ford. Het wegvallen van Mercury betekent in de toekomst dat er plaats is voor een uitbreiding van het modellenpalet van Lincoln. Ford wil Lincoln de komende jaren nadrukkelijker in de markt zetten als luxemerk.