Spyker C8 Aileron

Spyker wil het aantal verkooppunten nog dit jaar verdubbelen. Om dat te bereiken wijst het merk een select aantal Saab-dealers aan die Spyker-modellen gaan verkopen.

Niet alleen Saab profiteert van de overname door Spyker, ook het sportautomerk zelf haalt voordeel uit de redding van het Zweedse merk. Spyker heeft nu de mogelijkheid om het dealernetwerk eenvoudig uit te breiden door gebruik te maken van Saab-showrooms.

Nog dit jaar breidt het aantal verkooppunten van Spyker wereldwijd uit naar zestig. Nu zijn dat er 35 maar eind 2011 wil CEO Victor Muller negentig Spyker-dealers hebben. Als Spyker in elke showroom één auto neer zou zetten dan moet het merk al bijna drie keer zoveel auto’s produceren als het afgelopen jaar deed.

Muller zegt in een interview met Automotive News dat Spyker door de groei van het aantal verkooppunten weer winstgevend kan worden: “Spyker wordt een merk dat zelfstandig winst kan maken maar wel met hulp van zuster Saab”. Spyker profiteert nu al van goedkopere onderdelen omdat het merk in de magazijnen van Saab kan winkelen.