Lexus wint voor de tiende keer op rij het JD Power tevredenheidsonderzoek in Groot Brittannië. De Lexus RX heeft van alle modellen de meest tevreden gebruikers.

Het begint een beetje saai te worden maar Lexus schrijft alweer een tevredenheidsonderzoek op z’n naam. Voor het tiende jaar op rij komt Lexus in het Britse JD Power-onderzoek als beste merk uit de bus. Gebruikers zijn vooral tevreden over de kwaliteit en betrouwbaarheid van hun Lexus, de aantrekkelijkheid van de modellen en de service van de dealer.

Honda eindigt als tweede en op de derde plaats staat Jaguar. Opvallend is dat veel volumemerken ondergemiddeld scoren. Renault, Opel, Suzuki, Peugeot, Fiat en Chevrolet hebben de minst tevreden gebruikers. Vooral de score van Chevrolet is bedroevend.

De Lexus RX is het model met de meest tevreden gebruikers, gevolgd door de Jaguar XF en Lexus IS. Op de vierde plaats staat de Kia Cee’d en dat is toch wel opvallend te noemen. Ook vreemd: de Citroën C1 en Peugeot 107 staan ergens onderin het klassement terwijl de identieke Toyota Aygo bovengemiddeld scoort. De Ford Ka heeft van alle modellen de minst tevreden gebruikers. Aan het Britse onderzoek deden 17.000 respondenten mee.