Ferrari 458 Italia

De Ferrari 458 Italia Spider krijgt mogelijk geen stoffen kap maar een hardtop. In de Britse media gonst het van de geruchten over een klapdak.

De Ferrari 458 Italia Spider komt pas over een paar jaar maar de speculaties over het model zijn al in volle gang. Eind vorig jaar lekten al patenttekeningen van Ferrari uit waarop een klapdakconstructie is te zien en nu zwellen de geruchten over het verdwijnen van een stoffen kap opnieuw aan.

Een harde kap is comfortabeler en biedt meer veiligheid maar de nadelen wegen letterlijk zwaarder. Het gewicht van een metalen dak en de constructie om het dak te openen is veel hoger dan van een canvasdak. En gewichtsbesparing is een belangrijk onderwerp geweest bij de ontwikkeling van de 458 Italia.

Ferrari-baas Luca di Montezemolo verklaarde vorig jaar dat we nog wel een paar jaar moeten wachten op de komst van de 458 Spider. De Italiaan, die onlangs opstapte als president van Fiat, wil eerst dat de markt weer helemaal herstelt. Bovendien zou de komst van een 458 Spider het succes van de nog verse California in de weg kunnen zitten.