Nu Porsche door Volkswagen is ingelijfd raakt het sportautomerk een groot deel van z’n zelfstandigheid kwijt. Binnen het Volkswagen-concern is nu een strijd ontstaan tussen Porsche en Audi over wie een leidende rol mag spelen bij de ontwikkeling van een nieuw sportautoplatform. Dat meldt Financial Times Deutschland.

Audi en Porsche voeren een strijd binnen het Volkswagen-concern over de ontwikkeling van een nieuw platform voor sportauto’s met een middenmotor. Porsche zou de verantwoordelijkheid krijgen voor de ontwikkeling van het modulaire platform maar Audi wil nu meer invloed.

Het Duitse merk gaat het platform niet alleen gebruiken voor de volgende generatie R8 maar ook voor modellen van zustermerk Lamborghini. Het gezamenlijke platform moet ervoor zorgen dat het Italiaanse sportautomerk weer winstgevend wordt.

In 2015 verschijnen de eerste modellen met de nieuwe basis. Porsche wil op middellange termijn naar een jaarproductie van 150.000 auto’s en daarvoor is uitbreiding van het modellenpalet nodig. Daarom is het nieuwe platform van groot belang voor Porsche. In oktober moet duidelijk worden welk merk de ontwikkeling op zich mag nemen.