Vers uit Taiwan: de Luxgen7 SUV. Het jonge automerk introduceert z’n tweede model en wil actief worden in landen over de hele wereld. Europa moet nog even wachten.

De eerste in Taiwan ontwikkelde SUV is de Luxgen7 SUV. Dat is het tweede model van het nog jonge automerk Luxgen. Vorig jaar lieten de Taiwanezen al een MPV zien. Deze SUV oogt als een serieuze poging om het merk op de kaart te zetten.

Het ontwerp heeft behoorlijk wat Hyundai-trekjes – een beetje i30 en een beetje iX35 – maar ziet er volwassen uit. Zelfs LED-dagrijverlichting ontbreekt niet. Het interieur heeft een luxe uitstraling en is optioneel met navigatiesysteem, climate control of lederen bekleding uit te rusten. Ook heeft de auto tal van veiligheidssnufjes, zoals een dodehoeksensor, een waarschuwingssysteem voor het onbedoeld verlaten van de rijbaan en een ‘nachtkijker’. Met het aantal airbags is het dan weer droevig gesteld. De SUV krijgt er standaard slechts twee en ESP is een optie.

Onder de motorkap ligt een in eigen huis ontwikkelde 2,2 liter benzinemotor. Deze produceert 175 pk vermogen en 275 Nm koppel. Een automatische vijfbak is standaard. De SUV wordt geëxporteerd naar het Midden-Oosten, Centraal Amerika en Rusland. Er zijn nog geen plannen om de auto naar Europa te halen.