De nieuwe Suzuki Swift moet nog onthuld worden maar in Hongarije is al een trailer vol met ongecamoufleerde exemplaren gespot. Op de foto’s is goed te zien dat de basisvorm van de Swift voor een groot deel gelijk blijft.

In Ezstergom, zo’n zestig kilometer ten noorden van de Hongaarse hoofdstad Boedapest, loopt de nieuwe Suzuki Swift straks van de band. De eerste exemplaren zijn al geproduceerd en op transport gezet. Dat laatste was niet zo slim, een Hongaarse weggebruiker legde de trailer met Swifts vast en zette ze op het forum Jatekbetyar.hu.

Het is vreemd dat Suzuki de auto’s niet heeft afgedekt om het ontwerp nog even geheim te houden. Op de foto’s is duidelijk te zien dat de basisvormen van de Swift niet veel veranderen. Niet zo vreemd, het huidige ontwerp was in 2005 een schot in de roos na de toch wat suffe voorganger.

De auto gaat in het overvolle B-segment de strijd aan met onder andere de Renault Clio, Opel Corsa en Seat Ibiza. De nieuwe Swift wordt volgens Hongaarse media later deze week onthuld. Dan weten we meteen welke motoren Suzuki gaat leveren in de nieuwe Swift.