In Spartanburg, South Carolina is de miljoenste BMW X5 van de band gelopen. BMW deed er elf jaar over om deze mijlpaal te bereiken.

De miljoenste BMW X5 is geproduceerd in de Verenigde Staten. In BMW’s fabriek in Spartanburg liep het jublieumexemplaar van de band, een zwarte Xdrive 35i met kaneelbruin Nevada-leder. De auto is bestemd voor een Chinese klant.

De eerste generatie BMW X5 kwam in 1999 op de markt. Volgens de Duitsers was het destijds de eerste SAV, een Sports Activity Vehicle. In de volksmond valt de X5 gewoon onder de categorie SUV’s maar het moet gezegd dat BMW de eerste fabrikant was die sportieve rij-eigenschappen wist te combineren met een SUV-koets.

In 2007 verscheen de tweede generatie X5, waarvan we begin dit jaar de gefacelifte versie mochten verwelkomen. De X5 was het eerste X-model van BMW, later volgden de kleinere X3, de excentrieke X6 en de compacte X1. De X5 wordt in meer dan 120 landen verkocht en loopt naast de X6 in Spartanburg van de band. Vanaf volgend jaar wordt hier ook de nieuwe BMW X3 gebouwd.