Zo’n 600 pk, 800 Nm, een bizarre koets en een onthulling aan de vooravond van de 24 uur van Le Mans. Maak kennis met de Panoz Abruzzi Spirit of Le Mans.

De Amerikaanse racespecialist Panoz onthult vlak voordat de 24 uur van Le Mans van start gaat de Abruzzi Spirit of Le Mans. Het bedrijf gaf al eens een teaser vrij van de auto en nu mogen we het bijzondere resultaat in vol ornaat bewonderen.

Het ontwerp heeft nog het meeste weg van een soort Batmobile, met extreem langgerekte koplampen en achterlichten en vele bijzonder gevormde luchtinlaten over de hele koets. Voorin, achter de vooras, ligt een V8 van Amerikaanse afkomst met 600 pk en 800 Nm koppel. Prestatiecijfers zijn nog niet bekend.

Panoz gaat slechts 81 exemplaren bouwen van de Abruzzi Spirit of Le Mans. Alle kopers krijgen een gratis rijtraining. Daarnaast komt er ook nog een raceversie van het model. Dat is immers de specialiteit van Panoz, dat in verleden veel succes boekte in 24-uursraces met de Esperante – het vorige model van Panoz.