Cadillac Escalade

Na Toyota en Chrysler is het nu de beurt aan General Motors om honderdduizenden auto’s terug te roepen naar de garage. Het verwarmingssysteem in de ruitensproeier kan brand veroorzaken.

Maar liefst 1,3 miljoen auto’s van General Motors moeten terug naar de garage. Alle probleemmodellen zijn in Noord Amerika gebouwd in de periode tussen 2006 en 2009. Het om exemplaren die vooral in de V.S. en Canada zijn verkocht.

Volgens het Amerikaanse verkeersveiligheidinstituut betreft het achttien modellen van de merken Chevrolet, Hummer, Cadillac en Buick. Het gaat voornamelijk om grote SUV- en pickup-modellen.

Het verwarmingssysteem van de ruitensproeier kan brand veroorzaken. Volgens GM hebben zich nog geen ongevallen voorgedaan en is de terugroepactie uit voorzorg. De dealer schakelt het systeem volledig uit waardoor de verwarming in het vervolg niet meer werkt. Ten compensatie betaalt GM gedupeerde bezitters een schadevergoeding van 100 dollar. General Motors is de tweede Amerikaanse autofabrikant in een week tijd die auto’s terugroept, eerder kondigde Chrysler aan 600.000 auto’s terug naar de garage te halen.