Opel levert de Insignia 4×4 nu ook in combinatie met dieselmotor. De prijs is ook al bekend: 43.795 euro. Het is de eerste personenauto van Opel die een adaptief 4×4-systeem koppelt aan een zelfontbrander.

Opel levert vierwielaandrijving al op diverse benzinemodellen in de Insignia maar nu kan het adaptieve 4×4-systeem ook gekoppeld worden aan een dieselmotor. Het merk kiest voor de 2.0 CTDI met 160 pk. Deze nieuwe uitvoering moet het gemis van de Antara binnen het Opel-gamma opvangen. De SUV werd begin dit jaar uit het assortiment gehaald.

Opel zet de 2.0 CTDI 4×4 dan ook als trekauto bij uitstek in de markt. Het merk maakt van de gelegenheid gebruik om de dieselmotoren iets aan te passen zodat ze minder trillingen en geluiden veroorzaken. De 4×4 met dieselmotor komt ook als Sports Tourer beschikbaar.

Tot nu toe was het alleen mogelijk om vierwielaandrijving in combinatie met een benzinemotor te bestellen. Op de OPC en de 2.8 V6 met 260 pk is aandrijving op alle vier de wielen standaard, op de 2.0 turbo met 220 pk is het een optie. Volgens Opel kiest 45 procent van de ’2.0-kopers’ voor 4×4. De diesel-4×4 is per direct te bestellen en kost minimaal 43.795 euro.