Ferrari 599 GTB Fiorano

Ferrari-baas Luca di Montezemolo heeft deze week in een gesprek met Britse journalisten aangekondigd dat het merk ‘zeer binnenkort’ een open versie van de 599 presenteert. De auto zal in een kleine, gelimiteerde oplage gebouwd gaan worden.

De Ferrari 599 GTB Fiorano krijgt tóch nog een ‘open top’-uitvoering. Ferrari-baas Luca di Montezemolo heeft deze week tegen Britse journalisten gezegd dat zo’n uitvoering ‘zeer binnenkort’ verschijnt. De auto wordt echter niet op een autoshow onthuld maar op besloten presentaties aan klanten.

De ‘open top’-versie zal in een zeer kleine, gelimiteerde oplage gebouwd gaan worden. “Dit is een zeer bijzondere auto die je zeker zal verbazen”, zo hield Di Montezemolo zijn gezelschap voor. Hij komt volgens hem tegemoet aan de vraag van enkele klanten, die al enige tijd ‘smeken’ om een twaalfcilinder met open dak.

Op de vraag van een journalist of we binnenkort een V6 turbomotor in een Ferrari kunnen verwachten antwoordt Di Montezemolo niet ontkennend maar hij bevestigt het ook niet. Hij zegt dat Ferrari voorop zal lopen met de ontwikkeling van nieuwe technologie en dat het terugdringen van verbruik en CO2-uitstoot daarbij belangrijke speerpunten zijn.