Opel logo

Helaas voor Opel: de Duitse overheid heeft ‘nee’ gezegd tegen staatssteun voor Opel. Moederbedrijf General Motors moet nu op zoek naar andere geldbronnen om de reorganisatie te bekostigen.

Opel krijgt definitief geen staatssteun van Duitsland. De overheid stelde de beslissing keer op keer uit en zegt nu ‘nee’ tegen de aanvraag van een lening van 1,1 miljard euro. De Duitse minister van Economie, Rainer Bruederle, zegt dat hij ‘ervan overtuigd is dat GM andere geldbronnen kan vinden’.

Uiteraard is Opel teleurgesteld over het besluit van de Duitse regering. CEO Nick Reilly: “Ik begrijp de beslissing van de Duitse overheid echt niet.” Hij voegde eraan toe dat de plannen voor Opel ongewijzigd blijven maar dat GM wel op zoek moet gaan naar een andere manier om aan geld te komen.

In de praktijk betekent dat voor enkele projecten dat ze tijdelijk in de ijskast worden gezet. De reorganisatie gaat gewoon door en is ook nodig om van Opel weer een gezond bedrijf te maken. Bondskanselier Angela Merkel gaat vandaag met de verantwoordelijke ministers van de deelstaten met Opel-fabrieken om tafel zitten om te bespreken hoe het nu verder moet. “Het laatste woord over Opel is nog niet gesproken”, aldus Merkel.