Volkswagen Phaeton in Peking

Volkswagen wil de productiecapaciteit in China de komende jaren verdubbelen. Een nieuwe fabriek in het zuiden van China moet daar aan mee gaan helpen.

China is in rap tempo de belangrijkste markt voor Volkswagen geworden. Het Duitse autoconcern investeert de komende jaren daarom zes miljard euro in het land. De bouw van een nieuwe fabriek in Foshan, een voorstad van de miljoenenstad Kanton – of Guangzhou zoals de Chinezen zeggen – in het zuiden van China, is al gestart.

Volkswagen wil jaarlijks 300.000 auto’s gaan bouwen in Foshan. Het is de tiende fabriek van Volkswagen in China. De komende jaren moeten ook bestaande fabrieken uitbreiden. Volkswagen wil de productiecapaciteit in vier jaar tijd verdubbelen naar drie miljoen auto’s per jaar.

In 2013 opent de nieuwe fabriek in Foshan. Tot 2012 introduceert Volkswagen twintig nieuwe of vernieuwde modellen in China. Slechts enkele daarvan verkoopt het merk ook in Europa. Het Chinese gamma van Volkswagen bestaat voor een groot deel uit sedans die hier niet (meer) worden verkocht.