ZF 8HP-transmissie voor Chrysler

Chrysler gaat over tot het gebruik van een efficiënte versnellingsbak van de Duitse toeleverancier ZF Group. Vanaf 2013 gaat Chrysler de automaat zelf in licentie bouwen. Daarmee wil het concern CO2-uitstoot verminderen en banen sparen.

Momenteel zijn bij Chrysler een zelf ontwikkelde 6-trapsautomaat en een vijfbak van voormalig partner Daimler in gebruik. De ZF 8HP 8-traps automatische transmissie kent een aantal innovaties waarmee een efficiënter resultaat wordt behaald. Daarnaast geldt: hoe meer verzetten een versnellingsbak heeft, des te minder kracht de transmissie hoeft te leveren. Ook dat komt de efficiency ten goede. Al met al verbruikt deze automaat 14 procent minder brandstof dan de huidige vijfbak en 6 procent minder dan de 6-trapsautomaat.

Daarmee levert de transmissie van ZF een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van de CO2-uitstoot van het Chrysler-concern. Momenteel liggen de verbruiks- en uitstootcijfers bij de fabrikant flink boven die van concurrenten. In 2014 wil het concern de emissie van de gehele vloot met 25 procent teruggebracht hebben. Overigens heeft de nieuwe automaat nog een voordeel: de ZF HP8 kan zonder aanpassingen ook worden gebruikt in hybride en elektrische auto’s.

Voor Chrysler is eveneens van belang dat het concern de eigen transmissie-fabriek in Indiana open kan houden en de banen van de 1.200 ervaren werknemers aldaar behouden. Chrysler zal voorlopig de automaat direct inkopen van de ZF Group. Ondertussen wordt de Amerikaanse fabriek gemoderniseerd. Vanaf 2013 zal Chrysler de transmissie zelf, in licentie, gaan bouwen. De investering vergt 300 miljoen dollar, het grootste bedrag dat Chrysler sinds de doorstart uittrekt.

De fabrikant wil nog niet zeggen welke modellen straks met de ZF-transmissie rond gaan rijden. Gezien de capaciteiten komen de zware modellen in aanmerking. Denk bijvoorbeeld aan de Ram pick-ups, de Jeep Grand Cherokee, de Dodge Charger en de Chrysler 300C. Daarnaast zou de automaat ook geschikt zijn voor de high performance SRT-modellen. Of de geavanceerde transmissie ook in auto’s van het samenwerkende Fiat-concern terecht komt is nog onbekend.