5 tot en met 11 juni 2010.
De belangrijkste nieuwkomer deze week is de nieuwe generatie Suzuki Swift. Minstens even interessant zijn de nieuwe uitvoeringen van bestaande automodellen. Subaru komt met aangepaste Impreza’s, hoewel niet iedere uitvoering nog zo genoemd wordt.

Nieuw
De nieuwe Suzuki Swift kan met een opgefrist design, stijvere carrosserie en nieuwe motor de concurrentie in het B-segment weer aan. Eerder lieten gelekte foto’s al zien dat de geslaagde vormgeving van de voorganger grotendeels is behouden. De 24 Uur van Le Mans, dit weekend, is voor Panoz hét moment om de Abruzzi Spirit of Le Mans te presenteren. Voor de uit Taiwan afkomstige Luxgen7 SUV zijn nog geen importplannen. Ook bij de opvolger van de Vel Satis, de sedan Renault Latitude, ligt de prioriteit buiten Europa.

Overige introducties
De Mercedes ML63 AMG heeft enkele optische aanpassingen ondergaan, waarvan de bumper-inzetstukken het meest opvallen. In het nieuwe modeljaar is de Volvo XC90 ook verkrijgbaar met voorwielaandrijving. Met de Insignia 2.0 CTDI 4×4 levert Opel voor het eerst een dieseluitvoering met 4WD. Citroën en Peugeot introduceren e-HDi, aangepaste dieselmodellen die zuiniger en schoner zijn dan de huidige.

Impreza of WRX STI
De verbeterde Subaru WRX STI is de ‘snelste straat-STI ooit’. Hij heet geen ‘Impreza’ meer, om de snelste uitvoeringen te onderscheiden van de huis-tuin-en-keuken-Impreza’s. Zoals de Subaru Impreza XV, die wordt gekenmerkt door cross-over eigenschappen.

Overige highlights:

Video tips:

Columns:

Meer autonieuws?
Bekijk het volledige nieuwsoverzicht op Autokopen.nl.