Gordon Murray Design heeft de eerste foto vrijgegeven van de T.27, de elektrische stadsauto die het bureau samen met Zytek Automotive ontwikkelt. Dankzij het revolutionaire productieproces iStream kan dit autootje geproduceerd worden tegen veel lagere investeringskosten en met aanzienlijk lagere CO2-uitstoot dan bij gangbare fabricage.

Een aantal weken gelden gaf het bureau van Gordon Murray de eerste details vrij van de T.27. Maar foto’s zeggen meer dan woorden. De eerste afbeelding van dit stadsautootje laat zien dat het vernuftige karretje een hippe vormgeving heeft met een hoge daklijn. De A-stijl loopt aan de onderkant ver door wat tot een grote voorruit leidt. Hoewel de auto niet langer is dan 2,5 meter heeft de T.27 vier zitplaatsen. Aan de wielen is niets vreemd te ontdekken maar schijn bedriegt: een ervan herbergt een elektromotor, kleine accu en controlesyteem. Dit geïntegreerde systeem voorkomt dat aandrijfkracht verloren gaat.

Gordon Murray staat nog steeds bekend als de ontwerper van de befaamde McLaren F1 supercar. Tegenwoordig zet hij zich als hoogleraar in om duurzame ontwikkeling te combineren met ‘smart engineering’ (slim ontwerp). Hij is de grondlegger van het iStream-productieproces dat volgens hem ‘potentieel de grootste revolutie in massaproductie is sinds de T-Ford’.

Voor autoproducenten is het interessant de rechten van de T.27 – en de T.25 waarop deze is gebaseerd – te kopen samen met die van het iStream-assemblageproces. Er is namelijk 20 procent minder oppervlakte aan fabrieksvloer nodig voor de productie. Dat kan, in combinatie met de kleinere voorraden, liefst 80 procent in investeringskosten schelen. Daarnaast kunnen zowel de elektrische T.27 als de benzine-gestookte T.25 op dezelfde productielijn worden gebouwd.

En, niet onbelangrijk vandaag de dag: het proces produceert ‘significant minder’ CO2 uit dan conventionele fabrieken. De auto zelf kan, wanneer de lege accu wordt bijgeladen door een generator aan boord, tot 48 g/km van het broeikasgas uitstoten. De ‘full lifecycle’ uitstoot (productie + gebruik) die dit oplevert ligt 42 procent lager dan bij een gemiddelde auto in Groot-Brittannië. Een mooi resultaat van een professor die zich ooit met supercars bezighield.