Christijan Albers

Christijan Albers is gepolst om Formule 1-coureur Karun Chandhok te vervangen, die zijn sponsorgeld ziet opdrogen. Een overeenkomst met het Hispania Racing Team zou het vierde F1-contract opleveren voor de Eindhovenaar. Momenteel vermaakt Albers zich bij de 24 Uur van Le Mans.

Formule 1-coureur Chandhok van het nieuwe team Hispania Racing heeft financiële problemen. Hij vertelt wel een aantal sponsors te hebben, maar ‘die moeten ook op hun financiën letten’. Daardoor kan de Indiër zijn plek bij Hispania verliezen. Dat het ernst is blijkt uit het feit dat team manager Colin Kolles mogelijke opvolgers heeft gepolst.

Onder hen is de Nederlander Christijan Albers. De 31-jarige Albers heeft 2,5 jaar ervaring in de Formule 1, bij Spyker, Midland en Minardi. Tegen de sportsite GPUpdate.net liet de coureur weten: “Ik zou er zeker geen nee tegen zeggen.” Albers geeft aan dat het uiteindelijk om geld draait: “Ik heb eigenlijk een partner nodig die het laatste zetje geeft.”

Over de vrij te komen positie als test- en reservecoureur zegt hij: “Vorig jaar was er ook een mogelijkheid, maar toen was er geen kans om ook te kunnen rijden. Dat had geen zin. Colin weet dat ik sterk ben als ontwikkelaar, ik ben technisch goed onderlegd. Bij alle teams waarvoor ik heb gereden hebben we steeds progressie geboekt.”

Dit weekend heeft Albers de kans dat nog eens te bewijzen. In de 24 Uur van Le Mans rijdt hij namelijk voor het team van Colin Kolles, in een Audi R10. Met driekwart van de race gereden staat dit team op de zevende plaats. Het merk Audi scoort hoe dan ook niet slecht in deze belangrijke endurance-race. Met nog een aantal uren voor de boeg liggen twee Audi’s op kop, nadat een ontplofte motor nog maar een Peugeot in de race hield. Deze heeft inmiddels de aanval op Audi ingezet.