Bugatti Veyron

Bugatti werkt aan een Veyron met 1.200 pk die in een gelimiteerde oplage het einde van de Veyron inluidt. Dat meldt de website Bugattipassion.com.

De geruchten gaan al langer maar worden nu opnieuw aangezwengeld: Bugatti komt met een Supersport-versie van de Veyron. Deze ‘afscheidseditie’ krijgt een vermogen van 1.200 pk, zo weten diverse media te melden.

De topsnelheid van de SuperSport-versie zou rond de 425 km/u komen te liggen en de ultieme Veyron sprint in slechts 2,2 seconden van 0 naar 100 km/u. De ‘gewone’ Veyron heeft hiervoor 2,5 seconden nodig en bereikt een topsnelheid van 407 km/u. Bugatti bereikt de vermogensupdate door technische aanpassingen aan de W16-motor – met vier turbochargers – en aerodynamische aanpassingen die de extreem hoge topsnelheid mogelijk moeten maken.

Bugatti onthult de Veyron SuperSport op het Concours d’Elegance van Pebble Beach. Het merk zou slechts dertig exemplaren vervaardigen van de SuperSport. Deze oplage komt bovenop de bestaande 300 Veyrons en 150 Veyrons GrandSport.