Porsche Boxster Spyder

Uit een uitgelekte memo aan Amerikaanse Porsche-dealers blijkt dat er de komende jaren diverse speciale uitvoeringen van de 911 en Cayman op stapel staan. Wat te denken van een 911 Speedster of een lichtgewicht Cayman?

Porsche zit niet stil het komende jaar. Naast de al aangekondigde uitbreiding van het Panamera en Cayenne-gamma komt het Duitse sportautomerk met speciale uitvoeringen van de 911 en Cayman op de markt. Dat blijkt uit een uitgelekte memo aan Amerikaanse Porsche-dealers.

Eind dit jaar presenteert Porsche de 911 Speedster met 408 pk. Deze speciale carrosserievariant van de 911 wordt in een gelimiteerde oplage van slechts honderd stuks gebouwd. In het voorjaar van 2011 volgt de 911 Carrera GTS, eveneens met de tot 408 pk opgevoerde zescilinder aan boord. De GTS komt als Coupé en als Cabriolet op de markt.

Nog meer vuurwerk van Porsche volgt halverwege 2011, als de lichtgewicht versie van de Cayman zijn opwachting maakt, als een soort van broertje van de Boxster Spyder. De komst van de spectaculaire 918 Spyder Hybrid is nog steeds niet zeker. Porsche laat de auto zien op het Concours d’Elegance van Pebble Beach om daar de laatste kopers binnen te hengelen. Die moeten dan wel alvast 50.000 dollar overmaken.