Mercedes CL 63 AMG 2011

Mercedes heeft zelf vroegtijdig de eerste foto van de gefacelifte CL op internet gezet. Op de website van Mercedes is de CL AMG al in z’n nieuwe tenue te bewonderen.

De gefacelifte Mercedes CL staat op de Nederlandse Mercedes-site. Een oplettende bezoeker van de website Autoblog ontdekte de ‘fout’ van Mercedes. De coupé staat in AMG-trim al in z’n nieuwe gedaante in het modellenoverzicht, nog voordat Mercedes de eerste foto’s heeft vrijgegeven.

De nieuwe CL krijgt een agressiever voorkomen, dat bij de AMG ongetwijfeld het best tot z’n recht komt. De grille is hoekiger en groter en wordt geflankeerd door twee nieuw ontworpen koplampen met een ‘golfje’ zoals ook de vernieuwde SL heeft.

Uiteraard ontbreekt LED-verlichting niet. De CL AMG heeft onderin de koplampen een strook LED-jes voor de dagrijverlichting en in de bumper als mistlampen. Die bumper is overigens ook nieuw ontworpen, waarbij het middelste deel zwart is uitgevoerd om de auto een agressievere look te geven. Wat er zich onder de aangepaste motorkap bevindt blijft nog even een vraagteken totdat Mercedes zelf met de eerste informatie naar buiten komt.