Hoewel de hatchback niet onaardig verkoopt moet het echte succes van de nieuwe Astra bij de Sports Tourer vandaan komen. Daarvan geeft Opel nu de eerste foto’s vrij.

Opel presenteert vandaag ‘op papier’ de nieuwe Astra Sports Tourer. Het is de tweede carrosserievariant van de nieuwe Astra, later volgt er nog een coupé en een coupé-cabriolet. Deze stationwagen moet in Europa voor 25 procent deel uit gaan maken van de totale verkopen.

De attractie van de nieuwe Sports Tourer is natuurlijk de grote kofferbak, die standaard 500 liter slikt. De achterbank klap je eenvoudig in twee delen omlaag met het nieuwe Flex Fold-systeem. Door op de twee knoppen in de wand van de bagageruimte te drukken breidt de bagageruimte zich uit naar 1.550 liter. De lengte van de laadvloer bedraagt 1.835 mm, 25 mm meer dan bij de huidige Astra Stationwagen.

Het motorenaanbod van de Sports Tourer komt bijna overeen met de hatchback. De 87 pk sterke basis-1.4 ontbreekt, het gamma start met de 1.4 met 100 pk. Het aanbod dieselmotoren komt wel overeen met de hatchback. Nieuw is het start/stop-systeem, dat debuteert op de 1.3 CTDI Ecoflex. De nieuwe Opel Astra Sports Tourer is voor het eerst te bewonderen op de autosalon van Parijs in oktober en staat in december in de showroom. Prijzen zijn nog niet bekend.