Lancia levert de speciale Delta Hard Black vanaf nu ook in Nederland. In Italië was de speciale uitvoering al even leverbaar maar de Nederlandse importeur haalt de ‘zwarte Delta’ nu ook naar hier.

Lancia laat z’n duistere kant zien met de Delta Hard Black. De koets van de hatchback is in matzwart uitgevoerd en het dak in glanzend zwart. De 18 inch lichtmetalen wielen – die niet bij de prijs zijn inbegrepen – zijn zwart, net als het interieur. De deurpanelen en het zitmeubilair zijn bekleed met een combinatie van leder en alcantara.

Voor de afwisseling voert Lancia de spiegelkappen in chroom uit, zodat de auto niet helemaal opgaat in de duisternis. Verder heeft de Hard Black standaard het Reactive Suspension System – dat zorgt voor een stabielere wegligging, automatische airconditioning met twee zones, Bluetooth en cruise control.

De Hard Black wordt geleverd met twee krachtige motoren. Voor dieselrijders heeft Lancia de 1.9 TwinTurbo MultiJet met 190 pk in de aanbieding, benzineliefhebbers kunnen terecht bij de 1.8 Di TurboJet met 200 pk. Die laatste is standaard gekoppeld aan een gerobotiseerde zesversnellingsbak. De bijbehorende prijzen bedragen 36.245 euro voor de 1.8 en 36.745 euro voor de dieseluitvoering.