Tesla Roadster

De elektrische auto heeft over tien jaar de brandstofauto nog lang niet verdrongen. De accu’s zijn een te beperkende factor en daarom is er meer onderzoek nodig. Dat blijkt uit een rapport van onderzoekinstituut E&T.

Elektro-auto’s gaan de komende tien jaar nog geen grote rol spelen in het straatbeeld, zo is de verwachting van E&T. Het onderzoeksinstituut zegt dat de beperkende factor van de accu’s daarvoor een te grote rol speelt. Daarom moet er de komende jaren nog veel onderzoek worden gedaan naar de techniek van batterijen en elektromotoren.

De actieradius van een elektrische auto is nog veel te klein. Om een elektro-auto de actieradius van een Volkswagen Golf met dieselmotor te geven is er zo’n 1.500 kilo aan batterijen nodig. Die drijven de prijs van een compacte middenklasser op naar meer dan 120.000 euro.

E&T verwacht dat er de komende jaren wel een prijsdoorbraak gaat plaatsvinden maar het gewicht en de capaciteit van de accu’s blijft een groot struikelblok. Er valt hier zeker winst te halen maar niet genoeg om massaproductie van elektro-auto’s binnen tien jaar mogelijk te maken. Het bureau adviseert overheden om niet blind te varen op subsidies voor elektrische auto’s maar ook kopers van zuinige diesels en hybrides fiscaal te belonen.