Oranje auto

Een man in het Groningse Hoogezand is op de bon geslingerd omdat hij in een oranje auto reed. Speciaal voor het WK voetbal spoot hij zijn auto in die kleur maar heeft dit niet aangemeld bij de RDW.

Oranje vlaggetjes, balletjes op de ruiten, oranje knuffelbeesten op de hoedenplank: de Nederlandse wegen worden rond het WK voetbal weer opgefleurd met allerlei opgetuigde auto’s. Sommige fans gaan zelfs zo ver dat ze hun auto oranje spuiten.

Dat deed een voetballiefhebber in het Groningse Hoogezand ook maar dat is hem duur komen te staan. Hij werd aangehouden toen hij met drie vrienden door de stad reed. De dienstdoende agent deelde een bekeuring van zestig euro uit omdat de kleur van de auto niet overeenkomt met de kleur die op het kentekenbewijs staat vermeld.

Dat is niet toegestaan. Officieel moet een auto de kleur hebben die op het kentekenbewijs staat. Als de eigenaar de auto in een andere kleur laat spuiten dan dient hij dit aan te geven bij de RDW. De politie heeft inmiddels laten weten dat de bekeuring wordt kwijtgescholden als de Oranjefan de nieuwe kleur van zijn auto alsnog aangeeft bij de RDW. Dit moet dan wel binnen twee weken gebeuren.