Porsche stuurt de Panamera met gunstigere verbruiks- en CO2-cijfers het nieuwe modeljaar in. Het sportautomerk bereikt de winst door het terugwinnen van remenergie en het monteren van banden met een lagere rolweerstand.

Porsche past de Panamera lichtjes aan voor modeljaar 2011. De Panamera wint remenergie terug waardoor de dynamo minder hard hoeft te werken. Dat levert een gunstiger verbruik en een nettere CO2-uitstoot op. Ook de vierseizoenenbanden met een lagere rolweerstand dragen hier aan bij.

De Panamera stoot 11 g/km minder CO2 uit en het brandstofverbruik daalt naar 10,3 l/100 km (1 op 9,7). De 500 pk sterke Panamera Turbo weet de CO2-uitstoot zelfs met 21 g/km te reduceren. Het verbruik van het topmodel bedraagt voortaan 11,3 l/100 km (1 op 8,8), een afname van 0,9 liter.

Naast de gunstigere verbruikscijfers voert Porsche nog een paar verbeteringen door aan de Panamera. Het start/stop-systeem is aangepast en reageert nu sneller en het navigatiesysteem kan voortaan ook satellietbeelden weergeven. Daarnaast zijn er enkele nieuwe opties, zoals een verwarmd driespaaks sportstuur en meer keuze uit soorten lederen bekleding. Vanaf augustus is de ‘vernieuwde’ Panamera te verkrijgen, de prijzen blijven gelijk.