Porsche bouwt volgens het Amerikaanse J.D. Power-onderzoek de beste auto’s. Op elk honderd Porsches zijn er slechts 83 gebreken te melden.

Auto’s van Porsche vertonen de minste defecten van alle in de Verenigde Staten onderzochte modellen. Dat blijkt uit het laatste onderzoek van het gerenommeerde onderzoeksbureau J.D. Power. Voor het eerst zijn de opgetelde resultaten van de Amerikaanse merken beter dan die van de gecombineerde Europese en Aziatische merken. Vooral Ford, zustermerk Lincoln en Ram doen het erg goed. Dodge, Jeep en GMC eindigen daarentegen in de onderste regionen.

Porsche wordt op de voet gevolgd door Acura – het luxemerk van Honda – en Mercedes. De winnaar van afgelopen jaar, Lexus, staat nu op de vierde plaats. Opvallend goede scores zijn er verder van Hyundai en Volvo, die allebei hoog eindigen.

Toyota scoort ver onder het gemiddelde, met 117 gebreken per honderd auto’s. Helemaal onderaan de lijst vinden we Land Rover met een ‘score’ van 170 defecten op elke honderd auto’s. Mitsubishi en Volkswagen doen het nauwelijks beter en eindigen net boven het Britse merk.