Vanaf juli is de Audi A8 leverbaar met twee extra motoren. Naast de eerder aangekondigde 3.0 TDI-dieselmotor komt er ook een 3.0 TFSI-benzinemotor. Ook deze combineert krachtige prestaties met gunstige verbruiks- en emissiecijfers.

Met ingang van 1 juli is de Audi A8 leverbaar met twee efficiënte V6-motoren. Eerder gaven we al de prestatie-, verbruiks- en emissiecijfers van de 3.0 TDI-diesel krachtbron, die een groen B-label krijgt. Nu verstrekt de fabrikant ook de nodige informatie over de 3.0 TFSI-benzinemotor.

Deze uit aluminium vervaardigde motor beschikt over directe brandstof inspuiting, vier kleppen per cilinder en een mechanische compressor. Samen bezorgen ze de V6 een maximaal vermogen van 290 pk en een koppel van 420 Nm, dat laatste vanaf 2.500 tpm. De A8 sprint hiermee vanuit stilstand in slechts 6,1 seconden naar de 100 km/u. De maximum snelheid is afgeregeld op 250 km/u.

De energie die vrijkomt bij het afremmen wordt als stroom teruggewonnen. Mede hierdoor ligt het gemiddelde verbruik, volgens de cijfers van de producent, op 9,1 l/100 km. Dat staat gelijk aan 1 op 11. De CO2 die wordt uitgestoten bedraagt 213 g/km. De Audi A8 3.0 TFSI Quattro krijgt hiervoor een energielabel C.

Voor de prijs van 98.900 euro zit onder andere standaard inbegrepen: adaptieve luchtvering, xenon plus-verlichting, MMI-bedieningssysteem en automatische airconditioning met gescheiden klimaatzones. Verder is de A8 voorzien van 17 inch lichtmetalen velgen, elektrisch inklapbare buitenspiegels en een elektrisch verstelbaar, lederen stuurwiel met schakelpeddels. Ook Audi Drive Select (sportieve afstelling onderstel), adaptieve luchtvering, Quattro-vierwielaandrijving en de nieuwe, 8-traps Tiptronic-transmissie zijn standaard.