Ferrari 599 GTB Fiorano

Kopers van een nieuwe Ferrari moeten minimaal een jaar wachten op hun nieuwe raspaard. Ferrari wil auto’s in de toekomst sneller produceren zodat de wachttijd omlaag kan.

Ferrari-baas Luca di Montezemolo heeft tegen het Britse tijdschrift Autocar gezegd dat de wachttijd voor een nieuwe Ferrari maximaal een jaar mag zijn. Hij is bang dat de lange ordertijd uiteindelijk op een negatieve manier het imago van Ferrari beïnvloedt.

Wie nu een 599 GTB Fiorano of 612 Scaglietti bestelt kan pas over anderhalf jaar rijden. Kopers van een nieuwe 458 Italia moeten zelf twee jaar wachten. Dit komt deels door het zorgvuldige productieproces en deels door de beperkte productiecapaciteit. De komst van een nieuw model betekent steevast lange levertijden. Dat geldt nu voor de 458 Italia maar ook voor de nog verse California.

Toch is het volgens Di Montezomolo niet de bedoeling om méér auto’s te gaan produceren, hij wil dat ze sneller geproduceerd worden. Op die manier wil de Italiaan voorkomen dat klanten naar de concurrentie loopt, hoewel Lamborghini en Aston Martin het op dat gebied niet beter doen.