Mercedes laat de SLS AMG op elektriciteit rijden. De SLS AMG E-Cell heeft vier elektromotoren aan boord die in totaal 526 pk produceren.

De Mercedes SLS AMG E-Cell is een voorproefje van de elektrische SLS die in 2015 op de markt komt. Het Duitse merk volgt daarmee concurrent Audi, die op dit moment studeert op een elektrische R8 – de e-Tron. Net als de e-Tron heeft de SLS AMG vier elektromotoren aan boord.

Deze motoren zijn bij de wielen geplaatst. Mercedes heeft de wielophanging compleet aangepast om plaats te maken voor de vier motoren, die samen 526 pk en 880 Nm koppel produceren. Helaas geeft Mercedes nog geen prestatiecijfers vrij van de sportauto.

Om de rij-eigenschappen zo min mogelijk geweld aan te doen plaatst Mercedes de accu’s laag en verspreid in de neus, cardantunnel en achter de voorstoelen. De E-Cell heeft een andere grille dan de benzine-SLS, dat heeft te maken met een aangepaste koeling. De E-Cell op de foto’s is een rijdend prototype waarmee Mercedes de komende jaren intensieve tests zal uitvoeren. De productieversie van de elektrische sportwagen staat pas gepland voor 2015.