De toekomstige elektrisch aangedreven Tesla sedan Model S krijgt drie broertjes, waaronder een cabriolet. Dat blijkt uit de presentatie van Tesla aan toekomstige investeerders.

Tesla probeert nog snel investeerders enthousiast te maken voordat het bedrijf de beurs op gaat. Uit een presentatie van Tesla blijkt dat het merk ambitieuze toekomstplannen heeft. Op het platform van de Model S verschijnen in de toekomst nog drie modellen. De mogelijkheden voor Tesla zijn bijna eindeloos nu het merk samenwerkt met Toyota.

Tesla plant een cabriolet, die de Roadster moet opvolgen. Die is nog gebaseerd op de Lotus Elise maar de productie van dat platform stopt eind volgend jaar. De Model S komt pas in 2012 dus de geplande cabriolet verschijnt niet eerder dan 2013.

Naast de cabrio wil Tesla een elektrisch aangedreven crossover op de markt brengen. Ook zijn er plannen voor een bestelauto. Al deze modellen krijgen de techniek van de Model S aan boord. Het platform biedt plaats aan een indrukwekkend batterijenpakket, dat laag wordt geplaatst voor een gunstige gewichtsverdeling en een laag zwaartepunt.