Opel levert de Agila 1.2 en de Corsa 1.3 CTDI voortaan standaard met start/stop-systeem. Het merk kan zo voldoen aan de Euro5-uitlaatgasnorm, die deze maand van kracht wordt.

Opel voert wat aanpassingen door aan de 1,2 liter benzinemotor van de Agila en de 1.3 CDTI van de Corsa. Beide krachtbronnen voldoen nu aan de Euro5 uitlaatgasnorm. Eén van de middelen die Opel gebruikt is de toepassing van een start/stop-systeem.

Opel noemt dit een EcoFlex-pakket. Eind 2011 moet dit pakket beschikbaar zijn op alle modellen van het merk. Het omvat een start/stop-systeem met een startmotor die een autoleven meegaat en een sterkere accu met een controlesysteem dat de conditie van de batterij in de gaten houdt.

Uiteraard is het systeem uit te schakelen. De Corsa beschikt over een extra waterpomp die het interieur warm houdt. De hatchback is bovendien uitgerust met een eco-functie, die de motor ook uitschakelt als de airco het interieur moet koelen. Wat de verbruiks- en CO2-reductie van de Agila en Corsa met start/stop-systeem is meldt Opel helaas niet.